Neptun Øst inviterer til weekendtur til Budapest

budapest1

 

FREDAG 30. SEPTEMBER / 21. OKTOBER 2016:

Kl. 10.40 Avreise fra Oslo Gardermoen med DY1550.

Kl. 13.00 Ankomst Budapest. Engelsktalende guide møter gruppen i ankomsthallen for busstransfer til Robinson Restaurant for 3-retters lunsj. Dette er en liten øy for gourmet-folk, beliggende i byparken, på en tusen år gammel innsjø.

Kl. 15.45-16.45 Sightseeing gjennom Budapest. Byen er delt i to av elven Donau. Buda-siden er kupert og hovedsakelig et boligområde, men her finnes også Buda castle, Fishermans Bastion og Matthias kirken som står på UNESCOs verdensarvliste. På Pest-siden finner man sentrum for forretninger, kultur og shopping. Vi stopper ved Fishermen’s Bastion og Matthiaskirken, og på Gellert Hill for å nyte den fantastiske utsikten over byen.

Kl. 16.45-17.45 Besøk i det tidligere topphemlige Secret Military Hospital og Atomic Bunker som ligger under Buda Castle. Dette er et stykke levende historie, som ble bygget og mye benyttet under andre verdenskrig for behandling av tusenvis av mennesker. Under den kalde krigen ble sykehuset utvidet og oppgradert til en atombunker i tillegg.

Kl. 18.15 Innsjekk på Mercure Budapest Korona Hotel.

HOTEL MERCURE BUDAPEST KORONA **** Adr. H-1053 Budapest , Kecskeméti u. 14. Tel: 36 1 486-8800. http://www.mercure-korona.hu Hotel Mercure Korona er et 4-stjerners hotell som ligger midt i sentrum på Pest siden like i nærheten av den mest sentrale gågaten Vaci og i nærheten av Frihetsbroen (Szabadsag hid). Alle 433 rom inkludert 11 suiter er moderne møblert med air condition, bad/WC, minibar, direkte telefon, satelitt TV og safe. Hotellet har veldig gode konferansefasiliteter, 2 restauranter, cafe, lobby bar med piano musikk, badstue, fitness senter og svømmebasseng

Kl. 19.00 Transfer til kveldens restaurant.

 Kl. 19.30 Middag på Spoon Restaurant, en dokket båt, hvor man sitter i vinterhagen og har en nydelig utsikt over det opplyste slottet på Buda-siden.

Kl. 22.30 Returtransfer til hotellet.

LØRDAG 1. OKTOBER / 22. OKTOBER 2016:

Frokost på hotellet.

Tid på egen hånd.

Spasertur ca 10 min til kveldens restaurant.

Kl. 20.00 Middag og sigøyner musikk på Matthias Cellar.

Retur til hotellet på egen hånd.

SØNDAG 2. OKTOBER / 23. OKTOBER 2016:

Frokost på hotellet og utsjekk. Bagasjen oppbevares på hotellet.

Busstransfer til Széchenyi Bath som ligger på Pest-siden. Dette er det største badeanlegg i Europa. Spaet ligger i en nybarokk bygning som ble oppført i 1909-1913. I tillegg til de vanlige innendørs termiske bassengene, er her også et utendørs termisk basseng og svømmebasseng, komplett med solterrasser. Med det varmeste spa-vannet i byen, er dette badet populært selv om vinteren. Kildene er rike på mineraler med påståtte helbredende egenskaper. De anbefales for behandling av revmatisme og stive ledd og muskler.

Felles middag på Budapest Bistro før busstransfer til flyplassen for hjemreise.

Kl. 21.25 Avreise fra Budapest med DY1553.

Kl. 23.55 Ankomst Oslo Gardermoen.

budapest2

 

Inkludert:

Fly T/R

Hotell inkl frokost

Måltider og transport iht program

 

Ansvarlig for turen - Grethe Lindstad This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Egenandel kr 4200 per person

Påmelding stengt

 

Vi forbeholder oss retten til å kansellere ved for få påmeldte.

Ved for mange påmeldte foretas det loddtrekning etter fristens utløp.

budapest3